| 0 yorum ]


Usta tiyatrocu Savaş Dinçel geçirdiği iç kanama sonucu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Tiyatro sanatçısı Savaş Dinçel, iç kanama sonucu vefat etti.

65 yaşındaki Dinçel, ambulansla kaldırıldığı İstanbul Memorial Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Memorial Hastanesi Kalp Cerrahisi Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Dinçel'in ağır iç kanama sonucu hayatını kaybettiğini, gece rahatsızlanan sanatçının, hastaneye getirildiğinde şoka girmiş olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Sönmez, bir saat boyunca geri getirme çalışması yaptıklarını, ancak başarılı olamadıklarını açıkladı.

Sönmez, "Kendisi ekim ayında göğüs aort anevrizması nedeniyle hastanemizde ameliyat olmuştu. Ölümüne neden olan rahatsızlığın bu ameliyatla bir ilgisi yok" dedi.

Dinçel'in yoğun şekilde sigara içtiğini ifade eden Prof. Dr. Sönmez, sanatçının, ameliyattan sonra sigarayı bırakacağına söz vermesine rağmen bunu yapmadığını anlattı.

Hastaneye gelen tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen ile Mehmet Ali Alabora, Dinçel'in eşi Sumru Dinçel ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Evinde geçirdiği iç kanama sonucu hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Savaş Dinçel'in cenaze programı, henüz belirlenemedi.

Memorial Hastanesi'nde hayatını kaybeden Dinçel'in yakınları, ölüm olayı
üzerine çok sarsıldıklarını ve bu nedenle henüz cenaze programını yapamadıklarını söylediler.

Savaş Dinçel kimdir?


İstanbul'da 1942 yılında doğan Savaş Dinçel, tiyatro eğitimine İstanbul Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde başladı.

Tiyatro eğitiminin yanı sıra amatör olarak karikatür çizen Dinçel, tiyatrocu olarak ilk kez İstanbul Şehir Tiyatroları'nda sahne aldı.

1980'deki sıkıyönetim sırasında İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan uzaklaştırılan Dinçel, daha sonra Güldürü Eğitim Merkezi'nde karikatürist olarak çalıştı ve bir süre Günaydın Gazetesinde karikatüristlik yaptı. Dinçel, Danıştay kararı ile şehir tiyatrolarında tekrar çalışmaya başladı.

İki karikatür sergisi açan Dinçel, ayrıca "Çizgilerle Nazım Hikmet" adlı bir çizgi roman kitap hazırladı.

Ziya Öztan'ın yönetmenliğini üstlendiği "Kurtuluş" ve "Cumhuriyet" filmlerinde İsmet İnönü'yü canlandıran Dinçel, Ali Poyrazoğlu ve Münir Özkul ile birlikte çalıştı.

Şehir tiyatrolarında oyunculuk ve yönetmenlik yapan Dinçel, ayrıca amatör çizim ve afiş işleriyle uğraşıyordu.

Dinçel, "Dar alanda kısa paslaşmalar" adlı filmdeki rolü ile Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneğinden (ÇASOD), Sinema Yazarları Derneğinden (SİYAD) ve 20. İstanbul Film Festivali kapsamında "En iyi erkek oyuncu" ödüllerini aldı.

Savaş Dinçel, ayrıca "Bir İhtimal Daha Var", "Eve Dönüş", "Ağır Roman", "Hababam Sınıfı Güle Güle" gibi filmler ile "Bizimkiler" ve "Ekmek teknesi" gibi dizilerde de oynamıştı.

0 yorum

Yorum Gönder