| 0 yorum ]

Bu yıl altıncısını düzenlenleyeceğimiz Imagine Cup yarışması başlıyor. Dünya çapında öğrencilere kendilerini uluslararası arenada ortaya koyabilmek, düşüncelerini hayata geçirebilmek için Microsoft tarafından çok güzel bir fırsat sunuluyor. Üstelik de başarıya giden yolda tam 9 fırsat var.

Microsoft, yaratıcılığı ve yenilikçiliği temel alan vizyonu ile bireylerin her yerden, her türlü cihazla bilgiye erişmelerini mümkün kılan ürünler geliştirmeye ve bu sayede kişilerin yaşamını ve kurumların iş süreçlerini kolaylaştırmaya, potansiyellerini gerçekleştirmelerine olanak sağlamaya devam ediyor. Öğrencilerin de yeni teknolojileri kullanarak ve yaratıcılıklarını ortaya koyarak, kişisel potansiyellerini keşfedebilmelerine Imagine Cup ile olanak sağlanıyor.

Imagine Cup yarışmasının ilk düzenlendiği 2003 yılından beri, Türkiye finalist proje ve ekipleriyle birlikte bizzat dünya finallerinde bulunan birisi olarak, en büyük arzum Türk öğrencilerinin bu uluslararası arenada kendilerini başarılı bir şekilde ortaya koymaları. Sizlerin, bilgi birikimlerinizi, teknolojik yeteneklerinizi, yaratcılığınızı ve teknolojiye olan tutkunluğunuzu, uzman jüri ve hatta dünya önünde sunabilmenize olanak sağlayan bu yarışmayı en iyi şekilde değerlendirebileceğinize inancımız tam.

Dünyadan genç bilişimcileri eğitim alanındaki çalışmalara aktif katkı sağlamaya davet eden Imagine Cup 2008 fırsatını, ülkemizin BT alanındaki genç yazılımcı ve girişimcilerine uluslararası arenada kendilerini ortaya koyabilmelerine fırsat verebildiğimiz için mutluyuz. Başvuru tarihinde en az 16 yaşında ve bir eğitim kurumuna kayıtlı tüm dünyadan öğrencilere açık olan yarışmada, ana temayı yansıtacakları 3 ana kategoride, dokuz farklı yarışma dalındaki mücadeleye ve heyecana dahil olmaları ve ülkemiz adına aktif yer almaları için tüm öğrencileri Imagine Cup 2008’e davet ediyoruz.

Eminay Yurtseven
Akademik Programlar Müdürü
Microsoft, Türkiye

0 yorum

Yorum Gönder